COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Măsura luată de Facebook pentru a preveni influențarea alegerilor

Măsura luată de Facebook pentru a preveni influențarea alegerilor

Facebook a închis 265 de conturi, pagini şi grupuri de pe platformele reţelei sociale, care vizau influenţarea alegerilor din Africa şi din alte părţi ale lumii, relatează dpa.

Activitatea provenea din Israel, a declarat Facebook, menţionînd o entitate, Grupul Archimedes. „Deşi indivizii din spatele acestei reţele au încercat să-şi ascundă identitatea, ancheta noastră a constatat că o parte din această activitate avea legătură cu o entitate comercială israeliană, Grupul Archimedes”, a anunţat Facebook. Cei aflaţi în spatele acestei reţele s-au folosit de conturi false pentru a răspîndi conţinut şi de a creşte implicarea în mod artificial, a mai spus Facebook, potrivit Agerpres.

Activitatea s-a axat pe Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger şi Tunisia, dar a inclus şi activitate în America Latină şi Asia de Sud-Est. Facebook a închis în total 65 de conturi, 161 de pagini, 23 de grupuri, 12 evenimente şi patru conturi de Instagram. Circa 2,8 milioane de conturi au urmărit una sau mai multe dintre aceste pagini şi aproximativ 5.500 de conturi s-au alăturat cel puţin unuia dintre grupuri. În jur de 920 de persoane au urmărit unul sau mai multe dintre conturile Instagram.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load