COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Măștile de față sînt prea periculoase pentru copiii sub 2 ani - experți

Măștile de față sînt prea periculoase pentru copiii sub 2 ani - experți

Copiii cu vîrsta sub 2 ani nu trebuie să poarte măşti, pentru că acestea le pot îngreuna respiraţia şi cresc riscul de sufocare, spun specialiștii.

Asociaţia de Pediatrie din Japonia lansează un apel urgent către părinţi în momentul ridicării restricţiilor aplicate în ţară pentru combaterea coronavirusului, scrie Agerpres. Premierul Shinzo Abe a anunţat luni încetarea stării de urgenţă în toată Japonia, după ce numărul infecţiilor cu COVID-19 a scăzut, însă a avertizat că poate fi reinstituită dacă virusul începe să se răspîndească din nou.

Pentru a preveni răspîndirea coronavirusului, specialişti în domeniul sănătăţii din întreaga lume recomandă purtarea măştilor atunci cînd distanţarea socială este dificil de menţinut, pe măsură ce ţările ridică treptat restricţiile impuse pentru stoparea epidemiei de COVID-19. Asociaţia de Pediatrie din Japonia i-a avertizat însă pe părinţi că măştile sînt prea riscante pentru copiii sub 2 ani.


Măştile pot îngreuna respiraţia, deoarece sugarii au căile respiratorii înguste, ceea ce creşte presiunea asupra inimilor lor, a spus asociaţia, adăugînd că măştile sporesc, de asemenea, riscul de supraîncălzire în cazul lor.

“Să oprim utilizarea măştilor pentru copiii sub 2 ani”, a afirmat asociaţia într-o notificare de pe site-ul său. Asociaţia a afirmat că pînă acum au existat foarte puţine cazuri grave de infectare cu coronavirus în rîndul copiilor şi că majoritatea copiilor s-au infectat de la membrii familiei. De asemenea, Centrele Americane pentru Controlul Bolilor (CDC) şi Academia de Pediatrie din SUA afirmă că micuții cu vîrsta sub 2 ani nu trebuie să poarte măşti.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load