Ultimele cuvinte ale piloților An-148, înainte de catastrofă

Ultimele cuvinte ale piloților An-148, înainte de catastrofă

Înainte de prăbușirea An-148 în suburbia Moscovei, a avut loc un conflict verbal în cabina pilotului, după cum reiese din înregistrarea înregistratorului de voce. Disputa piloților a fost cauzată de indicațiile incorecte ale dispozitivelor privind viteza aeronavei.

Piloții aeronavei An-148, care s-a prăbușit în suburbia Moscovei, au observat, înainte de dezastru, o defecțiune a senzorilor, informează Kommersant, făcînd referire la înscrierea decodificată a înregistratorului de voce. Acest lucru a dus la ceartă și conflict în cabina avionului.

Potrivit informațiilor publicației, înregistrarea restabilită s-a dovedit a fi scurtă. După decolare, piloții au efectuat acțiunile prescrise în instrucțiuni. Cu excepția faptului că, de această dată, ei nu au inclus încălzirea înregistratoarelor de presiune completă, care sînt utilizate la determinarea vitezei aeronavei.

După aceasta, piloții au observat discrepanțe ale indicațiilor vitezei pe dispozitivele aeronavei. Acest lucru a provocat o dispută între piloți, ei începînd să se certe, menționează sursa publicației. Pentru a compensa viteza redusă de pe dispozitive, ei au început să încline avionul în jos. După aceea, piloții au pierdut controlul asupra aeronavei și s-au prăbușit pe pămînt. Pînă la momentul producerii catastrofei, piloții așa și nu au înțeles cauzele indicării diferite a vitezei pe dispozitivele aeronavei.

Anterior, descifrarea mărturiilor înregistratorului de voce au fost confirmate de experții Comitetului Interstatal al Aviației (CIA). Totodată, CIA nu a dezvăluit conținutul înregistrării audio decodificate, menționînd doar că datele înregistratorului corespund mărturiilor "cutiilor negre".

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load