Mașini electrice spectaculoase la Salonul Auto de la Shanghai

Mașini electrice spectaculoase la Salonul Auto de la Shanghai

SUV-uri electrice şi berline cu opţiuni luxoase şi autonomie mai mare. Aceasta e oferta constructorilor din toate colţurile lumii la Salonul Auto de la Shanghai.


Iar companiile de telecomunicaţii caută aplicaţii ale tehnologiei 5G în industria auto.


Constructorul chinez BYD Auto, care se laudă cu cele mai mari vînzări de vehicule electrice din lume, a prezentat la Shanghai trei modele noi complet electrice, toate capabile să parcurgă 400 de kilometri cu o singură încărcare. 


Pe de altă parte, companiile chineze explorează deja modalităţi de aplicare ale tehnologiei 5G în domeniul auto. China Mobile, gigantul chinez al telecomunicaţiilor, oferă o demonstraţie de condus la distanţă prin intermediul unei conexiuni 5G. Un inginer aflat la volanul unei maşini de la Salonul Auto din Shanghai conduce de la distanţă o maşină aflată într-o suburbie a Beijingului. Camerele de filmat şi conexiunea 5G îi permit să vadă în timp real ceea ce ar vedea din maşina din Beijing şi să dea comenzile necesare.


Compania lucrează şi la dezvoltarea unor roboţi autonomi pentru curăţarea străzilor şi pentru livrări. Acestea sînt deja testate în uzine şi universităţi din China. Un alt gigant chinez al telecomunicaţiilor, Huawei, a anunţat un parteneriat strategic cu un constructor de maşini autohton.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load