COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mark Zuckerberg intervine în scandalul momentului în SUA

Mark Zuckerberg intervine în scandalul momentului în SUA

Mark Zuckerberg, șeful Facebook, îi critică vehement pe cei de la Twitter după ce rețeaua a adăugat menţiunea “verificaţi faptele” la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump, relatează NY Post.

Mark Zuckerberg a declarat că Twitter a greșit să treacă la “verificați” cele două tweet-uri ale președintelui Trump, în care acesta a făcut afirmația că voturile prin poștă vor duce la creșterea fraudei în rîndul alegătorilor.

Zuckerberg a motivat că platformele de socializare nu ar trebui să fie “arbitrii adevărului”.


“Cred că avem o politică diferită în comparație cu Twitter”, a spus Zuckerberg într-un interviu pentru Fox News. “Cred cu tărie că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului pentru tot ceea ce spun oamenii online”, a continuat Zuckerberg. “În general, companiile private, și în mod special cele social media, nu ar trebui să fie în situația de a face acest lucru”.

Șeful Twitter, Jack Dorsey, a răspuns spunînd că rețeaua “va indica în continuare informații incorecte sau contestate despre alegeri la nivel mondial”.

“Acest lucru nu ne face arbitru al adevărului”, a replicat Dorsey. “Intenția noastră este să conectăm declarațiile contradictorii și să expunem absolut toate informațiile, astfel încît oamenii să poată judeca pentru ei înșiși. O mai mare transparență din partea noastră este esențială, astfel încât oamenii pot vedea în mod clar motivul din spatele acțiunilor noastre”.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat marţi reţeaua socială Twitter că “se amestecă” în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, semnalînd pentru prima dată două dintre mesajele sale pe platformă ca înşelătoare, o ameninţare pentru libertatea de exprimare, în opinia sa “Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020”, a scris liderul de la Casa Albă pe reţeaua sa socială favorită.

“Twitter este chiar pe punctul de a restricţiona libertatea de exprimare, iar eu, în calitate de preşedinte, nu îi voi lăsa să facă asta”, a ameninţat Donald Trump. Scandalul a pornit după ce platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea “verificaţi faptele” la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial “fraudulos”.

Mențiunea adăugată de Twitter trimitea către mai multe publicații din SUA, printre care Washington Post și CNN, care puneau sub semnul întrebării afirmațiile președintelui. Intervenția Twitter în mesajele președintelui SUA reprezintă o premieră, în contextul în care reţelele sociale sînt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte răspunsul lor la afirmaţii ale liderilor politici, notează AFP. “Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o mai devreme în cursul lunii”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load