COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maria Șukșina: "De taina vieții personale a rușilor putem uita"

Maria Șukșina: "De taina vieții personale a rușilor putem uita"

Artistă emerită a Rusiei, Maria Șukșina, s-a declarat împotriva legii privind crearea unui registru unic federale informațional adoptat de Duma de stat și Consiliul Federației a țării și solicită președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, să nu semneze această lege, care, în opinia sa și a multor cetățeni ruși, contravine principiilor religioase și normelor de securitate publică, dar și, de asemenea, intră în contradicție cu legea federală 152, care nu permite unirea diferitor date într-un singur loc.

În cadrul discuțiilor în regim de video-conferință, efectuate de Camera Obștească a Federației Ruse pe tema de actualitate "Sistemul unic digital de identificare și securitate a societății", Maria Șukșin a menționat că, în timp ce toți stăteau în auto-izolare, Duma de stat a Federației Ruse a adoptat legea privind registrul unic federal informational, iar ca rezultat, de dreptul la o viață privată, personală, de familie, garantat de Constituția Federației Ruse, putem uita.

Acest lucru se datorează faptului că într-un singur registrul federal informațional fără acordul cetățenilor vor fi adunate toate informațiile cu caracter personal despre o persoană și membrii familiei sale, începînd cu datele simple din pașaport, și terminînd cu toată averea, conturi, contribuții, chiar fișe medicale.


"Este clar că, avînd în vedere specificul țării, mîine o astfel de bază va putea fi cumpărată pe internet. Nu va exista nici un secret bancar, nici medical, nici personal. Ce cadou va fi pentru bandiți de toate culorile. Hoții nu vor trebui să urmărească în curți mașini scumpe sau ferestre bogate. Apasă un buton și alege victima. Dacă are facturi bune, înseamnă că vor avea ce să ia de acasă. Există și adresa părinților bătrîni, care pot fi șantajați sau luați ostatici", a menționat Maria Șukșina.

Potrivit ei, pentru oamenii săraci va fi și mai înspăimîntător, deoarece pe această bază "agenții imobiliari negri" vor găsi bătrîna singuratică cu apartament, vor vedea că în coloana rudelor este gol și vor înțelege că nu are cine o proteja și toate bolile din fișa medicală vor fi utilizate în calitate de recomandări cum mai ușor să simuleze plecarea din viață bruscă și naturală.

"Sau o persoană va veni o dată în viață pentru a obține un medicament gratuit sau un bilet la odihnă, iar funcționarii săi vor deschide baza și vor spune că ea are bani, indiferent dacă sînt bani, păstrați pentru înmormîntare etc. Îi for spune că nu i se cuvine! Funcționarul sau un străin va cunoaște rezultatele ultrasunetelor, analizelor. Dar și mai înfricoșător este faptul că aceste informații despre cetățenii ruși vor fi plasate pe servere străine, nerusești. Adică, toată informația despre toți cetățenii Federației Ruse vor fi în mîini străine. Ce zici de asta, FSB? Aceasta nu e o trădare de stat?", a menționat artista emerită a Federației Ruse.

Ea a menționat că 210 de mii de persoane au semnat o petiție împotriva adoptării legii menționate. Însă opinia lor a fost ignorată, Duma de Stat a adoptat legea, iar Consiliul Federației a aprobat-o.

"Întrebarea este dacă președintele FR o va semna. Domnule președinte, ascultați oamenii. Dvs., ca garant al Constituției, știți despre articolele 23 și 24 și înțelegeți cum un om creștin, că Dumnezeu nu a dispus schimbarea numelui pe număr. Noi nu sîntem numere!", a declarat Maria Șukșina.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load