TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Marea problemă a mașinilor autonome

Marea problemă a mașinilor autonome

Oficialii Ford anticipează că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani, întrucât acestea vor fi utilizate intensiv în zone care în prezent sunt deficitare în privința transportului.


Constructorii auto lucrează în prezent la dezvoltarea unor modele complet autonome, însă acestea sunt încă destul de departe de a apărea în producție de serie, ca urmare a numaroaselor provocări în privința siguranței rutiere și a legislației.


Ford este unul dintre cei mai optimiști constructori în această privință, iar oficialii menționau anterior că vor putea lansa un primul model autonom în 2021, scrie Automarket.ro.


John Rich, directorul de operațiuni al diviziei Ford pentru vehicule autonome, afirmă acum că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare estimată la numai 4 ani.


„Mașinile autonome vor fi utilizate în cmod constant, ceea ce va accentua gradul de uzură penru componente. În utilizare obișnuită, mașinile autonome vor fi trase pe dreapta în numai patru ani, în special în cazul mașinilor alocate în zone care nu sunt deservite de transport tradițional”, a explicat Rich pentru publicația britanică The Telegraph.


Ford dezvoltă în prezent mașini autonome prin intermediul companiei Argo AI, pe care a achiziționat-o în 2017 pentru un miliard de dolari. În vara acestui an, Ford a ajuns la un acord cu Volkswagen pentru a dezvolta împreună mașini autonome în cadrul acestei companii. De altfel, Volkswagen s-a angajat să investească 2.6 miliarde de dolari în Argo AI.


Totuși, Ford și-a temperat recent optimismul cu privire la anul în care primele mașini autonome vor ajunge efectiv pe piață.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load