TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Marea Neagră din Odesa a devenit neagră la propriu (FOTO)

Marea Neagră din Odesa a devenit neagră la propriu (FOTO)

Apa mării negre a devenit cu adevărat neagră! Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini în care se poate observa cum apa de pe una dintre cele mai populare plaje din Odesa, Luzanovka, a căpătat o nuanță neagră-verzuie.

Potrivit presei locale, în apropierea țărmului, apa este limpede, însă odată ce nivelul apei trece de gleznă, nu se mai văd picioarele. În același timp, apa miroase a alge învechite, însă plantele în sine nu sînt văzute nicăieri. Cu toate acestea, mirosul neplăcut și apa înnegrită se pare că nu deranjează deloc oamenii care se odihnesc aici – aceștia continuînd să înoate.

Nu este singurul caz de acest fel. La începutul lunii iunie, algele verzi au devenit tot mai frecvente în apa mării, ceea ce i-a conferit o culoare neobișnuită și a emanat și un miros neplăcut.

Atunci, oamenii au fost preîntîmpinați să evite scăldatul iar în data de 6 august, au fost trimise probe din apa mării către centrul de laborator al orașului, pe plajele din 10, 13 și 16 stații ale Fîntînii Mari, ” Otrada” și „Arcadia” și s-a constatat ulterior că apa nu corespunde normelor și standardelor necesare. La fel, nu se recomandă scăldatul nici în locurile de evacuare a apelor uzate de la stațiile de epurare Yuzhnaya și Severnaya.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load