COVID-19 în MOLDOVA

„Marea Moartă” a Chinei - un spectacol de culoare (VIDEO)

„Marea Moartă” a Chinei - un spectacol de culoare (VIDEO)

Cînd vine vara, lacul sărat Yuncheng, din provincia chineză Shanxi, se transformă într-un adevărat spectacol de culoare.

Privite de la înălțime, apele lacului seamănă cu șevaletul unui pictor pe care au fost așternute vopsele în nuanțe de roșu-aprins, verde sau albastru strălucitor.

În aceeași perioadă a anului, la sol are loc o activitate pe care chinezii o practică de milenii. Sute de muncitori se adună aici și colectează cu multă grijă mormanele de sare lăsate în urmă de apa care se evaporă.


Cunoscut drept „Marea Moartă” a Chinei datorită salinității ridicate, lacul Yuncheng este una dintre cele mai importante resurse de sare ale țării.

Istoricii estimează că sarea din lac este recoltată de cel puțin 4.000 de ani, iar rămășițele găsite în zonă sugerează că oamenii au fost conștienți de beneficiul apei sărate încă dinainte de anul 2000 î.e.n.

Astăzi, majoritatea călătorilor vizitează lacul nu pentru semnificația sa economică, ci pentru a se bucura de farmecul aparte al peisajului.

Spre deosebire de Marea Moartă, ale cărei ape au concentrații mari de clorură și care fac imposibilă existența majorității formelor de viață, lacul Yuncheng este plin de sulfat, care susține un ecosistem luxuriant.

Vara, apele lacului capătă culori intense datorită prezenței Dunaliella salina, o specie de alge care își schimbă culoarea atunci cînd intră în contact cu sarea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load