COVID-19 în MOLDOVA

Marea Britanie vrea să renunțe la tancuri

Marea Britanie vrea să renunțe la tancuri

Marea Britanie intenționează să renunțe la tancuri ca parte a propunerii de modernizare a forțelor armate, potrivit ziarului Times.

După cum scrie ria.ru, potrivit ziarului, guvernul țării studiază această posibilitate din cauza creșterii costurilor de modernizare a tancurilor Challenger 2 și a mașinilor de luptă ale Forțelor Armate Britanice Warrior, care au fost declarate anul trecut învechite.

Ministerul Apărării din Marea Britanie crede că natura schimbătoare a războiului necesită investiții mari în arme cibernetice, spațiu și alte tehnologii avansate, scrie publicația.


Discuția privind renunțarea la tancuri face parte dintr-o revizuire a guvernului privind problemele de politică externă, apărare și securitate, care urmează să se încheie în noiembrie.

"În timp ce rămîne posibilitatea de a moderniza Challenger 2 sau de a cumpăra din Germania tancul Leopard 2, Marea Britanie deja cere opinia partenerilor NATO cu privire la propunerea de a renunța la mașinile blindate grele și de a-și revizui contribuția militară la alianță", scrie ziarul.

În conformitate cu noua propunere, Marea Britanie se va concentra pe întîietatea în aviația de asalt și va oferi aliaților săi 50 de elicoptere Apache, precum și elicoptere grele și elicoptere de recunoaștere.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load