COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Marea Britanie prelungește regimul de izolare pînă la 1 iunie

Marea Britanie prelungește regimul de izolare pînă la 1 iunie

Izolarea nu va fi ridicată în Marea Britanie în perioada imediat următoare, a declarat, duminică seară, prim-ministrul Boris Johnson.

Premierul a prezentat un plan de relaxare graduală a unor măsuri care au dus la închiderea unei mari părţi a economiei britanice timp de aproape 7 săptămîni, transmite agerpres.ro.

„Deşi am realizat progrese pentru a satisface cel puţin anumite condiţii pe care le-am fixat, nu le-am îndeplinit pe toate. Nu a venit deci momentul să punem pur şi simplu capăt, în această săptămînă, izolării” decretate la sfîrşitul lui martie, a declarat Boris Johnson, care a spus totuşi că doreşte o redeschidere a magazinelor şi şcolilor primare „cel mai devreme la începutul lui iunie” şi a unor baruri şi restaurante la începutul lui iulie.

El a mai anunţat că doreşte să instituie în curînd „o carantină pentru persoanele care intră în ţară cu avionul”.


De luni, a spus premierul britanic, cei care nu pot lucra de acasă vor fi încurajaţi activ să meargă la serviciu, iar de miercuri oamenii vor putea să facă sport oricît doresc în aer liber, cu condiţia să respecte regulile de distanţare.

„Puteţi sta la soare în parcul dumneavoastră local, puteţi conduce în alte destinaţii, puteţi chiar să faceţi sport, cu condiţia să fie cu membrii propriei gospodării”, a mai precizat Johnson.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load