COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Malaezia: Ex-premierul Najib Razak, condamnat la 12 ani de închisoare

Malaezia: Ex-premierul Najib Razak, condamnat la 12 ani de închisoare

Ex-premierul malaezian Najib Razak a fost condamnat marţi la 12 ani de închisoare pentru corupţie, la doi ani după căderea guvernului său în urma răsunătorului scandal 1MDB, informează EFE şi dpa.


Najib a fost condamnat la 12 ani pentru abuz de putere, la cîte 10 ani pentru trei delicte de spălare de bani şi tot la cîte zece ani pentru trei delicte de abuz de încredere, dar va ispăşi simultan toate aceste condamnări.

La acestea se adaugă o amendă de 210 milioane de ringgiţi (49,3 milioane de dolari), care dacă nu este achitată îi poate atrage fostului premier încă cinci ani după gratii.

Avocaţii săi au afirmat că vor face apel.

Najib, în vîrstă de 67 de ani, era acuzat că împreună cu apropiaţi ai săi a deturnat fondul suveran 1Malaysia Development Berhad (1MDB), destinat să contribuie la dezvoltarea economică a ţării, fraudă de mai multe miliarde de dolari, cu ramificaţii globale.

Indignarea malaezienilor în faţa acestui scandal a jucat un rol important în înfrîngerea electorală surprinzătoare din 2018 a coaliţiei conduse de Najib Razak, care se afla în fruntea guvernului din 2009.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load