COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai multe nave s-au învîrtit în cerc, fiind imposibil de controlat

Mai multe nave s-au învîrtit în cerc, fiind imposibil de controlat

Echipajul petrolierului Willowy, sub pavilion liberian, s-a confruntat cu un incident misterios și periculos. Imposibil să mai fie stăpînită, nava s-a învîrtit în cerc în apele din largul coastelor Africii de Sud, în plin Ocean Atlantic.

Problema este că alte patru nave din proximitate treceau prin aceeași inexplicabilă situație. Această întîmplare misterioasă, dezvăluită de televiziunea Sky News, s-a petrecut la sfîrșitul lunii mai, în primele ore ale dimineții.

Era ora 1:00, cînd nava Willowy, care transporta țiței pentru o companie din Singapore, a virat spre tribord și a început să se învîrtească în cerc.


Devenise imposibil de stăpînit, a povestit echipajul, care a constatat că și alte patru nave din proximitate erau prinse într-o spirală similară, îndreptîndu-se ușor una către celalaltă și riscînd să intre în coliziune, dintr-un motiv necunoscut.

Ofițerii superiori de la bord au fost chemați pe punte pentru a fi informați despre situația inexplicabilă. Navele nu puteau fi manevrate și erau în pericol să se ciocnească la un moment dat.

Marinarii au presupus mai întîi că este un efect legat de curenți marini puternici, care împing ambarcațiunile. Însă nu existau astfel de curenți în locul unde se aflau navele, undeva în sudul Oceanului Atlantic, la vest de orașul sud-african Cape Town.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load