Mai multe documente semnate de Einstein, prezentate la Tel Aviv

Mai multe documente semnate de Einstein, prezentate la Tel Aviv

Un lot de 110 documente interesante care au aparţinut lui Albert Einstein a fost prezentat de o universitate din Tel Aviv, Israel, în ajun de sărbătorirea a 140 de ani de la naşterea savantului, pe 14 martie, anunţă DPA.


Documentele au fost prezentate într-o conferinţă de presă la Universitatea Ebraică din Tel Aviv, unde Einstein se numără printre fondatori. Este vorba despre scrisori şi scrieri personale, ca şi schiţe ştiinţifice redactate între anii 1944 şi 1948.


Între ele se află patru scrisori trimise de Einstein prietenului său inginerul elveţian Michele Besso.


Trei dintre aceste scrisori, datate 1916, se referă la ideea lui Einstein legată de absorbţia şi emisia de lumină în cazul atomilor, arată un comunicat al universităţii. Ideea a stat la baza tehnologiei laser.


De asemenea, între noile documente se găsesc scrisori care prezintă perspectiva pe care o avea Einstein asupra climatului politic din Europa acelor ani, ca evreu care a crescut în Germania.


Savantul a lăsat toate scrierile sale personale şi ştiinţifice Universităţii Ebraice din Tel Aviv, pînă în prezent, arhiva depăşind un număr de 80.000 de documente, de la manuscrise şi corespondenţă pînă la fotografii şi materiale legate de activitatea sa publică.


Noul lot de manuscrise a fost cumpărat pentru arhivă de Fundaţia familiei Crown-Goodman din Chicago, de la un colecţionar privat din Chapel Hill, Carolina de Nord.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load