MAI al Rusiei cere instanței arestarea lui Plahotniuc în contumacie

MAI al Rusiei cere instanței arestarea lui Plahotniuc în contumacie

Departamentul de urmărire al MAI solicită Judecătoriei sectorului Tverskoi a Moscovei să-l aresteze în contumacie pe businessmanul și politicanul Vladimir Plahotniuc acuzat de organizarea unei comunități criminale, relatează TASS. 


Judecătoria sectorului Tverskoi a primit demersul Departamentului de urmărire al MAI cu privire la alegerea unei măsuri de reprimare pentru Vladimir Plahotniuc sub formă de arestare în contumacie. 


Potrivit reprezentantului instanței, ședința a fost programată pentru ziua de astăzi, 15:30 (ora Moscovei), dar a parvenit o solicitare privind amînarea acesteia pentru ziua de mîine. 


Plahotniuc este acuzat de comiterea crimelor prevăzute în partea 1 și 2 a articolului 210 al Codului Penal al Federației Ruse „Organizarea unei comunități criminale și participarea la ea” , precum și în partea a treia a articolului 193.1 al CP al FR „Efectuarea operațiunilor valutare de transfer al banilor în valută străină sau valuta FR pe conturile nerezidenților cu folosirea unor documente false”. 


În 2017 Plahotniuc a fost arestat în lipsa sa de către Judecătoria sectorului Basmannîi a Moscovei în baza demersului Direcției Generale Cercetare a Comitetului de Urmărire a FR, fiind anunțat în căutare internațională. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load