TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

MAI al Rusiei cere instanței arestarea lui Plahotniuc în contumacie

MAI al Rusiei cere instanței arestarea lui Plahotniuc în contumacie

Departamentul de urmărire al MAI solicită Judecătoriei sectorului Tverskoi a Moscovei să-l aresteze în contumacie pe businessmanul și politicanul Vladimir Plahotniuc acuzat de organizarea unei comunități criminale, relatează TASS.

Judecătoria sectorului Tverskoi a primit demersul Departamentului de urmărire al MAI cu privire la alegerea unei măsuri de reprimare pentru Vladimir Plahotniuc sub formă de arestare în contumacie.

Potrivit reprezentantului instanței, ședința a fost programată pentru ziua de astăzi, 15:30 (ora Moscovei), dar a parvenit o solicitare privind amînarea acesteia pentru ziua de mîine.


Plahotniuc este acuzat de comiterea crimelor prevăzute în partea 1 și 2 a articolului 210 al Codului Penal al Federației Ruse „Organizarea unei comunități criminale și participarea la ea” , precum și în partea a treia a articolului 193.1 al CP al FR „Efectuarea operațiunilor valutare de transfer al banilor în valută străină sau valuta FR pe conturile nerezidenților cu folosirea unor documente false”.

În 2017 Plahotniuc a fost arestat în lipsa sa de către Judecătoria sectorului Basmannîi a Moscovei în baza demersului Direcției Generale Cercetare a Comitetului de Urmărire a FR, fiind anunțat în căutare internațională.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load