TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Magazinele din China nu mai fac faţă cumpărătorilor care îşi fac provizii

Magazinele din China nu mai fac faţă cumpărătorilor care îşi fac provizii

În timp ce numărul cazurilor de infectări cu coronavirus creşte foarte mult în China, oamenii se adună în magazine pentru a-şi face provizii, relatează CNN.

Imaginile sînt dezolante în supermarketurile şi magazinele din China şi Asia: rafturi goale şi cozi formate din oameni înarmaţi cu măşti.

În condiţiile în care şcolile şi companiile din regiune vor fi închise pentru următoarele săptămîni, locuitorii zonelor afectate se pregătesc să se baricadeze în case pentru a se feri de epidemie. Într-un supermarket din Hong Kong rafturile au fost golite încă de marţi, după ce administraţia oraşului a anunţat că va intensifica restricţiile în vederea micşorării şanselor de răspîndire a coronavirusului.


Între timp, a apărut un deficit de măşti sanitare, iar o farmacie din Beijing a încercat chiar să profite de pe urma acestui fapt oferind produsele la preț exagerat. Ea a fost amendată cu 500.000 de dolari pentru această încercare de a profita de pe urma virusului mortal.

Lucrurile se precipită nu doar în Asia. Farmaciile din centrul Texasului se confruntă şi ele cu o insuficienţă de măşti sanitare în condiţiile în care un student care a călătorit recent în Wuhan este suspectat că ar fi purtătorul virusului ucigaş.

Nu doar măştile sanitare au ajuns la mare căutare în China, ci şi alte consumabile sanitare. Spitalele din Wuhan se străduiesc să reziste în condiţiile în care se confruntă cu un număr record de pacienţi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load