COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

MAE al Ucrainei a transmis Rusiei o notă de protest

MAE al Ucrainei a transmis Rusiei o notă de protest

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a transmis Rusiei o notă de protest din cauza livrării ajutorului umanitar în Donbass, a comunicat Serviciul de presă al instituției.

Un alt convoi al Ministerului pentru Situații Excepționale (MSE) a adus ajutor umanitar locuitorilor din Donbass joi.

După cum a scris ria.ru, MAE ucrainean a numit livrarea ajutorului drept unul ilegal, deoarece a fost introdus prin punctele de trecere a frontierei "Izvarino" și "Uspenka", necontrolate de autoritățile de la Kiev, și a cerut "încetarea săvîrșirii de acte ilegale internaționale împotriva suveranității statului nostru".


Ajutorul umanitar pentru locuitorii din Donbass este livrat din august 2014. În această perioadă, 97 de coloane ale MSE au adus pe teritoriul din sud-estul Ucrainei peste 84 de mii de tone de mărfuri umanitare.

Autoritățile Ucrainei, în aprilie 2014, au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor Republica populară Donețk și Republica populară Lugansk, care și-au declarat independența după lovitura de stat din Ucraina în februarie 2014. Potrivit datelor recente ale ONU, victime ale conflictului au devenit aproximativ 13 mii de persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load