Maduro a redeschis graniţa cu Columbia, incendiu la un parc de distracții din California

Maduro a redeschis graniţa cu Columbia, incendiu la un parc de distracții din California

Maduro a redeschis graniţa cu Columbia

Mii de venezueleni au trecut graniţa Columbiei pentru a-şi procura alimente, medicamente şi alte lucruri necesare după ce sîmbătă frontiera dintre cele două ţări a fost redeschisă, relatează BBC.


Graniţa a fost închisă în februarie la solicitarea preşedintelui Nicolás Maduro, în contextul în care liderul opoziţiei Juan Guaidó se pregătea să primească ajutoarele umanitare oferite cu sprijinul SUA, transmite adevarul.ro.


Graniţele cu Brazilia şi Antilele Olandeze au fost închise în acelaşi context al livrării ajutoarelor umanitare internaţionale, Maduro declarînd că reprezintă un mijloc de a-l îndepărta de la conducerea ţării.  


Luna trecută, Maduro a anunţat redeschiderea graniţelor cu Brazilia şi Însula Aruba, însă autorităţile acesteia din urmă au comunicat că graniţa rămîne îmchisă .   


Oraşele situate de-a lungul frontierei cu Columbia au fost printre cele mai afectate întrucît depindeau de bunuri şi servicii de strictă necesitate din oraşele columbiene, astfel că au avut loc multe traversări ilegale, mulţi locuitori fiind chiar nevoiţi să plătească taxe rutiere impuse de contrabandişti.   


Maduro a anunţat pe Twitter redeschiderea graniţelor: „Suntem un popor paşnic care îşi apără independenţa şi autodeterminarea”, a scris el în spaniolă.

Un incendiu care s-a răspîndit rapid a izbucnit într-un parc de distracţii din sudul Californiei


Un incendiu care s-a răspîndit rapid a izbucnit într-un parc de distracţii din sudul Californiei, trimiţînd sute de vizitatori la ieşire pentru a scăpa de norii de fum şi cenuşă, iar pompierii le-a cerut să rămînă pe loc în timp ce ei lucrau pentru a stinge flăcările, potrivit Associated Press.


Six Flags Magic Mountain şi Hurricane Harbour au anunţat evacuarea la scurt timp după amiază, exprimîndu-şi preocuparea pentru siguranţa vizitatorilor şi a angajaţilor parcului. Pete aproximativ o jumătate de oră, reprezentanţii parcului au transmis pe contul de Twitter că pompierii le-au cerut oaspeţilor să se adăpostească în loc datorită închiderii străzilor din apropiere.


Un dispecer al Departamentului de Pompieri din Los Angeles a declarat pentru Los Angeles Times că vizitatorii au evacuat parcul din proprie iniţiativă.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load