COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Madridul începe vînătoarea de peruși

Madridul începe vînătoarea de peruși

Primăria Madrid a hotărît să înceapă vînătoarea perușilor care au invadat capitala Spaniei, cele peste 12.000 din aceste păsări strident colorate adunate aici devenind un pericol pentru sănătatea locuitorilor și a biosistemului.

Papagalul călugăr a fost inițial importat din Argentina ca animal de companie. Costul pentru vînarea unui singur peruș este estimat la 8 euro.

Edilii din Madrid s-au săturat de perușii din oraș, informează The Guardian. Mai exact, de miile de păsări de un verde strident care țipă pe cerul capitalei spaniole și își construiesc cuiburi impresionante în copacii din oraș.

Consiliul local și-a anunțat intenția de a reduce numărul de peruși după ce un studiu recent a arătat că populația acestora a crescut de la 9.000 de exemplare acum trei ani la 12.000 în prezent.


În 2005, erau doar 1.700 de peruși în Madrid.

Papagalul călugăr este originar din Argentina și a fost importat de locuitorii Madridului ca animal de companie până ca deținerea acestuia să fie interzisă prin lege, acum opt ani.

Vom pune în aplicare un plan pentru a controla și a reduce numărul de peruși din Madrid, după ce aceștia au devenit un subiect de îngrijorare pentru locuitori, iar noi avem o mulțime de plîngeri în aceste sens - Borja Carabante, consilier local din Madrid

Consilierii locali spun că este necesară reducerea creșterii populației de peruși, din moment ce aceste păsări se află în competiție pentru hrană cu alte specii și dăunează mediului prin distrugerea vegetației, pentru construirea uriașelor lor cuiburi.

Perușii madrileni reprezintă, de asemenea, un risc pentru sănătatea publică, întrucît pot transmite la om boli precum febra papagalului, gripa aviară și salmonella.

Cuiburile de peruși ajung și la 200 de kilograme

Și mai e problema cuiburilor de peruși.

Cu timpul, aceste cuiburi se măresc și devin periculoase, din moment ce ajung să cîntărească și 200 de kilograme.

Cuiburile reprezintă, astfel, o amenințare pentru copacii care le susțin dar și pentru oamenii peste care pot oricînd să cadă.

Municipalitatea spune că a primit 197 de plîngeri de la locuitori în perioada ianuarie- august 2019, față de 218 înregistrate în tot anul 2018. Primăria nu a spus cîți peruși vor fi vânați, dar susține că nu va fi eradicată întreaga populație.

Costurile vînătorii sunt estimate la 6-8 euro pentru fiecare peruș.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load