COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Macron îi va trimite lui Trump un nou stejar

Macron îi va trimite lui Trump un nou stejar

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că îi va trimite omologului său american un nou stejar, după ce primul, plantat în timpul unei vizite la Casa Albă s-a uscat, dar a menționat că acest lucru nu reprezintă un simbol al deteriorării prieteniei dintre cele două țări, relatează The Guardian

Emmanuel Macron a declarat că oamenii nu ar trebui să interpreteze orice obiect drept un simbol, potrivit MEDIAFAX.

„Îi vom trimite un alt stejar, nu este o tragedie. Nu mai observați simboluri unde de fapt nu există, simbolul a fost de fapt faptul că l-am plantat împreună”, a declarat Macron.


„Se pare că stejarul a fost pus în carantină, din motive sanitare, iar săraca ființă nu a supraviețuit. Voi trimite un alt stejar deoarece cred că marina americană și prietenia dintre oamenii noștri este valoroasă”, a adăugat Macron.

Stejarul a fost plantat de cei doi în curtea Casei Albe, în timpul unei vizite a președintelui francez la Casa Albă în anul 2018, dar a fost scos ulterior pentru a fi pus în carantină, procedură prin care trec toate organismele vii importate în Statele Unite. Stejarul ar fi trebuit replantat după perioada de carantină, dar acest lucru nu s-a mai întîmplat, deoarece stejarul s-a uscat.

„Acum 100 de ani, soldații americani au luptat în Franța, în Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (cadoul meu pentru Donald Trump) va fi o amintire a vizitei mele la Casa Albă și a legăturii dintre noi”, a transmis Emmanuel Macron în aprilie 2018, în timpul vizitei în SUA.

Arborele provenea dintr-o pădure din nordul Franței, în care au murit peste 2.000 de soldați americani în timpul războiului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load