COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Macron îi cere lui Putin să reia negocierile pentru soluţionarea conflictului din Ucraina

Macron îi cere lui Putin să reia negocierile pentru soluţionarea conflictului din Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron îl va îndemna pe omologul său rus Vladimir Putin să reia negocierile pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, în cadrul unei vizite pe care liderul rus o va efectua în Franţa, a transmis un oficial francez, citat de Reuters.

„Continuăm discuţiile cu preşedintele Putin, înaintea summitului G7, şi intensificăm eforturile privind problema din Ucraina în formatul Normandia”, a declarat oficialul francez.

„Preşedintele (ucrainean, n.red.) Zelenski a făcut mai multe oferte, la care credem că preşedintele Putin ar trebui să răspundă”, a adăugat acesta.


Formatul Normandia include Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia, dar liderii celor patru ţări nu s-au mai întîlnit din octombrie 2016.

Vizita preşedintelui rus în Franţa va avea loc în data de 19 august, a anunţat Administraţia de la Kremlin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut în urmă cu o săptămînă lui Vladimir Putin să reia negocierile pentru pace, după ce patru soldaţi ucrainieni au fost ucişi în bombardamentele din regiunea Donbas.

Conflictul separatist din regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei, a izbucnit în martie 2014, între grupuri insurgente proruse şi serviciile de securitate ucrainene. Bilanţul este de cel puţin 13.000 de morţi.

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pentru a găsi o soluţie politică la conflictul separatist.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load