COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Macron a numit un nou premier

Macron a numit un nou premier

Jean Castex, delegat interministerial care a coordonat strategia privind revenirea la normalitate în perioada pandemiei de coronavirus, a fost nominalizat de președintele Emmanuel Macron să conducă Guvernul de la Paris.

Jean Castex a primit sarcina formării unui nou guvern, a anunţat Palatul Elysee într-un scurt comunicat.

În vîrstă de 55 de ani, el este un personaj cu puțină notorietate în Franța, care a coordonat strategia privind revenirea la normalitate după ce țara a fost afectată de pandemia de coronavirus, transmite digi24.ro.


Castex este un fost colaborator al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy.

Nominalizarea a fost făcută la cîteva ore după ce Edouard Philippe a înaintat demisia guvernului său.

Devenind mai popular decît Emmanuel Macron, după cum arată sondajele de opinie, Edouard Philippe vine de la dreapta spectrului politic şi nu s-a înscris niciodată în partidul președintele francez.

După accederea lor la putere, cei doi oameni politici au întreprins mai multe reforme controversate, cum este cea a asigurării de şomaj, şi s-au confruntat cu crize multiple, precum cea a „vestelor galbene” şi cea sanitară legată de epidemia de COVID-19, care l-a determinat pe Macron să spună că trebuie să „se reinventeze”, relatează Agerpres.

Noului guvern îi va reveni, aşadar, misiunea acestei reinventări politice, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2022.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load