COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Luvru a pierdut din cauza pandemiei 40 milioane de euro

Luvru a pierdut din cauza pandemiei 40 milioane de euro

Muzeul Luvru din Paris intenționează să-și deschidă porțile pentru vizitatori pe 6 iulie, dar acest lucru se va întîmpla în cadrul unor pierderi financiare majore cauzate de pandemia COVID-19.

După cum scrie tass.ru, despre acest lucru a anunțat reporterilor directorul muzeului, Jean-Luc Martinez.
"Pierderile financiare ale muzeului au constituit deja mai mult de € 40 milioane, în special, acestea sînt acele fonduri pe care le-am fi putut obține din vînzarea biletelor, închirierea spațiilor pentru evenimente, așa cum se făcea anterior", a spus directorul Luvru.
El a menționat că instituția culturii nu se va deschide acum în cele mai bune condiții. "Acum, numărul de vizitatori va trebui redus pînă la 5-10 mii de oameni pe zi. Deja faptul că, o perioadă de timp nu vor exista turiști din China și SUA, ne va reduce automat fluxul de vizitatori cu 25%", a spus Martinez.
Pentru Martinez,"este destul de evident faptul că fluxul redus de vizitatori va fi observat la Luvru în următorii trei ani". În același timp, el speră să "intensifice" atît publicul parizian, cît și locuitorii departamentelor din apropierea Parisului - regiunea Ile-de-France.
În special, pentru a atrage oameni, va fi introdus un astfel de format ca mini-excursii. Acestea vor fi gratuite, fără a cumpăra bilete din timp, dar ele nu vor dura mai mult de 20 de minute - în timp ce, de obicei, oamenii petrec multe ore pentru a vizita muzeul. Se așteaptă ca astfel de excursii să atragă cel puțin 23 de mii de persoane. Mulți dintre ei vor veni mai apoi pentru excursii adevărate mari.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load