COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lupta cu epidemia: Pentru prima dată, China nu a raportat niciun caz nou de infectare

Lupta cu epidemia: Pentru prima dată, China nu a raportat niciun caz nou de infectare

Pentru prima oară de cînd a început criza provocată de coronavirus, China nu a avut de raportat, joi, niciun caz local nou de infecție care să se fi înregistrat de la precedentul bilanț, anunțat miercuri.

Ar putea fi un punct de cotitură în lupta sa costisitoare cu epidemia devenită între timp pandemie, o criză fără precedent care acum dă peste cap activitatea economică și viața de zi cu zi în întreaga lume, notează The New York Times.

Autoritățile chineze au anunțat că în ultimele 24 de ore s-au confirmat 34 de cazuri, dar toate aceste cazuri sînt cetățeni care au venit în China din alte părți ale lumii.

E un semn că epidemia din China ar putea intra în faza finală, ceea ce ar permite Beijingului să se concentreze pe revitalizarea economiei țării, care a fost aproape paralizată, după ce guvernul a impus restricții de deplasare și măsuri severe de carantină.


Totuși, China nu este încă în afara pericolului. Experții spun că este nevoie de 14 zile consecutive în care să nu se înregisteze nicio infecție nouă înainte de a considera că epidemia s-a sfîrșit cu adevărat. Rămîne de văzut dacă virusul nu cumva reapare odată cu reluarea vieții obișnuite și ridicarea restricțiilor de circulație, subliniază NYT.

De la sfîrșitul anului trecut, China a înregistrat în total 80.894 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Au fost 3.237 de decese, încă sînt active 8.043 de cazuri, dintre care 2.622 sînt în stare gravă. Restul s-au vindecat. Rezultă o rată de contaminare de 56 de oameni la un milion, mult mai mică decît este, de pildă, acum, în Italia (591).

În întreaga lume, pînă acum sînt peste 219.000 de oameni care s-au infectat cu noul coronavirus, apărut în China. Bilanțul deceselor s-a accelerat, îndreptîndu-se spre 9.000 de morți, cu aproape 1.000 mai mulți decît în urmă cu 24 de ore.

Pandemia de coronavirus face acum ravagii în Europa, cu Italia în epicentrul dezastrului. A avut miercuri cea mai neagră zi: 475 de morți în 24 de ore, un număr pe care nici măcar China nu l-a atins cînd era în vîrful epidemiei. O urmează Spania, cu 105 noi decese (în total 638) și 14.769 de cazuri de contaminare în total. Franța a înregistrat și ea 89 de noi decese (264 în total la 9.134 de cazuri de îmbolnăviri), în timp ce Germania este un caz aparte: cu 12.327 de cazuri de îmbolnăvire, cel mai mare număr din Europa după Italia și Spania, a înregistrat pînă acum 28 de decese, dintre care două în ultimele 24 de ore.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load