Lumina misterioasă pe Marte

Lumina misterioasă pe Marte

Roverul Curiosity trimis de NASA să exploreze planeta Marte a surprins o lumină misterioasă. Această descoperire ne face să ne punem următoarea întrebare: există sau nu viață pe Marte? Iată cum explică cercetătorii lumina bizară de pe planeta roșie.


În imaginea publicată de cei de la NASA se poate vedea cum o lumină plutește chiar deasupra dunelor de nisip de pe planeta Marte. Obiectul ciudat și luminos care seamănă izbitor de mult cu un OZN pare să-și fi făcut apariția doar pentru o perioadă scurtă de timp.


„Imaginile pe care roverul le capturează au un marcaj de timp și arată exact ora și minutul la care au fost surprinse. Totuși, în imaginile dinainte și după, capturate la doar un minut diferență, nu există niciun semn care să trădeze prezența luminii misterioase", spun cercetătorii de la NASA.


Scott Waring, webmaster la UFO Sightings Daily, spune că fotografia poate sugera că pe Marte există fiinţe inteligente, care folosesc lumina la fel ca oamenii.


Cum explică NASA lumina surprinsă de roverul Curiosity


Momentan nu există un raport oficial de la agenția americană care să ne explice exact ce este și de unde a apărut această lumină. Însă, specialiștii de la NASA cred că această lumină ar putea fi reflectată de o piatră.


De asemenea, aceștia mai iau în calcul și varianta conform căruia lumina să poată fi, de fapt, raze ale soarelui reflectate de senzorii lui Curiosity.


„Acestea sînt explicaţiile cele mai probabile", a declarat Justin Maki, cercetător la Jet Propulsion Laboratory. În plus, oricare ar fi explicația, specialiștii de la NASA spun că șansle să fie vorba despre vreo navă extraterestră sînt destul de mici.


De cînd a ajuns pe planeta Marte, mai exact din 2012, robotul Curiosity trimis de NASA a descoperit mai multe obiecte misterioase. De exemplu, în anul 2014, roverul a suprins un alt fenomen ciudat pe planeta roșie.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load