Lukaşevici: Minorităţile etnice şi imigranţii se confruntă cu discriminare în UE

Lukaşevici: Minorităţile etnice şi imigranţii se confruntă cu discriminare în UE

Alexandr Lukaşevici, reprezentantul Rusiei la OSCE, a declarat că minorităţile etnice, inclusiv, într-o oarecare măsură, populaţia vorbitoare de limbă rusă, şi imigranţii se confruntă cu discriminare în toate domeniile vieţii în Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei de ştiri TASS.

"Aceasta se referă în primul rînd la situaţia persoanelor din Africa de Nord şi Ecuatorială şi Asia de Sud, imigranţii recent sosiţi, romii şi, într-o oarecare măsură, populaţia vorbitoare de limbă rusă. Potrivit unui raport recent al Agenţia Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (EUFRA), aceşti oameni se confruntă cu discriminare în toate domeniile vieţii, printre care se numără minorităţile etnice, imigranţii şi, cel mai îngrijorător, copiii", a afirmat diplomatul rus.

Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene este un organism consultativ care monitorizează problemele legate de drepturile omului, supraveghează aplicarea legislaţiei UE şi informează cetăţenii cu privire la drepturile lor. Deciziile şi recomandările agenţiei nu sînt obligatorii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load