Lukașenko: În ceea ce privește suveranitatea Belarusului, nu vor exista compromisuri

Lukașenko: În ceea ce privește suveranitatea Belarusului, nu vor exista compromisuri

Președintele a menționat că belarusii și-au consolidat independența în condițiile celor mai complicate transformări geopolitice, economice, publice, regionale și globale.


Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko a declarat că nu a existat și nu vor exista compromisuri în ceea ceprivește suveranitatea și securitatea în politica externă și internă a Belarusului. El a declarat acest lucru vineri, într-un mesaj adresat poporului din Belarus și parlamentului țării.


"În ceea ce privește suveranitatea și securitatea în politica noastră externă și internă, nu a existat și nu va exista loc de compromisuri. Experiența multiplă de separare a poporului belorus și de redelimitare a frontierelor ne face să apreciem în mod deosebit unitatea și integritatea teritorială de astăzi", a spus liderul belarus.


Potrivit lui, dezvoltînd relațiile cu aliații strategici și partenerii străini din diferite părți ale lumii, belarusii "nu s-au îndepărtat” de principiul de luare a deciziilor independent, subordonați propriilor interese naționale, dar care nu contravin intereselor altor națiuni".


Lukașenko a menționat că belarusii și-au construit independența în condițiile celor mai complicate transformări geopolitice, economice, sociale, regionale și globale.


"Ne-am aflat sub atenția vigilentă a comunității globale. Am fost supravegheați, evaluați, uneori etichetați și plasați în condiții de blocadă economică și politică", a spus Lukașenko. "Dar prin spinii sancțiunilor și a testării crizelor mondiale, noi ne-am atins scopul, înființînd în centrul Europei propria noastră țara".
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load