TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lukașenko i-a făcut lui Putin o propunere

Lukașenko i-a făcut lui Putin o propunere

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, i-a propus președintele rus, Vladimir Putin, rezolvarea tuturor problemelor controversate și pregătirea unui program de strategii de acțiune pentru integrare pînă în data de 8 decembrie, la cea de-a 20-a aniversare a Tratatului Uniunii.


Despre aceasta joi, 18 iulie, transmite TASS.


Rusia și Belarus nu ar trebui să ducă nici o problemă "dincolo de această dată", aceasta "constrînge", a spus Lukașenko.


"Ce vom spune la cea de-a 20-a aniversare? Nu vom avea nimic de spus dacă nu vom înlătura toate întrebările care există și nu vom semna un program care să determine strategia pentru acțiunile noastre viitoare", a spus liderul din Belarus.
Lukașenko a propus aprobarea programului și "eliminarea problemelor actuale" în cadrul Consiliului Suprem de Stat sau într-un alt format.


Politicianul a declarat că cetățenii Rusiei și Belarusului demult așteaptă din partea președinților decizii concrete. "Momentul este caracterizat de faptul că trebuie luate decizii", a spus el, menționînd că liderii celor două țări "și-au parcurs drumul".


Lukașenko a reamintit despre întîlnirile sale cu Putin la Sochi și Moscova și a adăugat că a fost criticat pentru contactele prea dese care nu s-au soldat cu nici un rezultat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load