Lukaşenko examinează proiectul de integrare dintre Belarus şi Rusia

Lukaşenko examinează proiectul de integrare dintre Belarus şi Rusia

Un proiect guvernamental privind integrarea Belarusului şi a Federației Ruse a fost înaintat spre aprobare președintelui Lukașenko.


Președintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a primit un proiect de program de acțiune pentru integrarea țării cu Federația Rusă. O declaraţie în acest sens a fost făcută de secretarul de presă al premierului Alexandra Isaeva, relatează RBC.


Ea a precizat că, începînd cu luna martie a acestui an, a fost discutată problema integrării în cadrul unui Stat Unional. La începutul lunii august, Alexandr Lukaşenko a dispus guvernului belarus să accelereze coordonarea acestei probleme cu Moscova.


La momentul actual, se știe că proiectul guvernamental de integrare a fost deja înaintat spre aprobare președintelui Lukașenko. Proiectul a fost creat pe baza Tratatului de instituire a Statului Unional, semnat de Minsk și Moscova în 1999.


Reamintim că, încă din decembrie 2018, a fost cunoscut faptul că premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind crearea unui grup de lucru pentru integrarea Rusiei și Belarusului.
 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load