COVID-19 în MOLDOVA

Lukaşenko apare într-o înregistrare video cu o armă automată în mînă

Lukaşenko apare într-o înregistrare video cu o armă automată în mînă

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a fost văzut, într-o înregistrare video transmisă duminică seară, ajungînd, în vestă antiglonţ şi cu o armă kalaşnikov în mînă, la reşedinţa sa din Minsk nu departe de manifestaţiile opoziţiei, informează AFP.

Înregistrarea video, publicat pe Telegram de preşedinţia belarusă, îl arată pe Lukanşenko, în vîrstă de 65 de ani, cum coboară dintr-un elicopter după aterizarea acestuia pe teritoriul reşedinţei sale oficiale, Palatul Independenţei.

Reşedinţa este situată la circa doi kilometri de locul unde susţinătorii opoziţiei s-au mobilizat în masă, menţinînd presiunea la două săptămîni de la declanşarea unei mişcări de protest istorice.


"Preşedintele poartă o vestă antiglonţ şi ţine în mîini o armă automată", a precizat mesajul care a însoţit înregistrarea video.

Mobilizarea împotriva liderului forte din Belarus nu a slăbit de la anunţul privind rezultatele scrutinului de la 9 august, care l-au dat învingător cu 80% din voturi.

Duminică, demonstraţia a părut asemănătoare ca amploare cu cea de la 16 august, cînd circa 100.000 de persoane au ieşit în stradă la Minsk, potrivit jurnaliştilor AFP.

La putere de 26 de ani, Lukanşenko s-a angajat în această săptămînă că "va rezolva problema" contestării, despre care spune că este un complot occidental, şi chiar a plasat armata în stare de alertă, acuzînd NATO de manevre la frontierele Belarusului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load