COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lukașenko a ieșit cu primele declarații după alegeri

Lukașenko a ieșit cu primele declarații după alegeri

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a făcut prima declarație după finalizarea alegerilor șefului statului. Acest lucru a fost relatat de BELTA.

„Există o singură politică – poporul”, a specificat el.

Totodată, Lukașenko a promis să se familiarizeze cu realizarea proiectului investițional de performanță de producție agricolă a Corporației Biotehnologice Naționale din Belarus.

Anterior, la 10 august, oficiul comun al opoziției al candidatului la postul de președinte al Republicii Belarus Svetlana Tihanovskaia nu a recunoscut rezultatele alegerilor prezidențiale anunțate de Comisia Electorală Centrală (CEC).


Conform datelor oficiale, Lukașenko a cîștigat alegerile, 80,23 la sută dintre alegători au votat pentru el. Pentru Tihanovskaea au votat 574 mii persoane sau 9,9 la sută. CEC a menționat că este puțin probabil ca aceste rezultate să se schimbe.

Campania electorală din Belarus a fost însoțită de proteste din cauza arestării și eliminării din cursă a candidaților de opoziție. În ziua alegerilor la Minsk a fost adusă tehnica militară în eventualitatea unor acțiuni de protest. După încheierea votării la alegerile prezidențiale din republică, la Minsk și în alte orașe din Belarus au izbucnit protestele în masă. Activiștii pentru drepturile omului raportează o persoană care a murit în Capital atunci cînd o autospecială a poliției a dat peste cei care nu erau de acord.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load