COVID-19 în MOLDOVA

Lukașenko a anunțat despre reținerea unor persoane cu pașapoarte americane

Lukașenko a anunțat despre reținerea unor persoane cu pașapoarte americane

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că printre persoanele reținute în timpul campaniei electorale sînt bărbați cu pașapoarte SUA, căsătoriți cu americane, angajați ai Departamentului de Stat”.

„Potrivit Președintelui, în Belarus au fost reținute mai multe persoane care aveau ca obiectiv destabilizarea situației în țară, și acest lucru a fost dovedit. Este vorba nu numai despre reținerea membrilor unei companii militare private”, a comunicat Serviciul de presă al Președintelui rus.

Potrivit ria.ru, Lukașenko a declarat că autoritățile cunosc „numele, prenumele, adresele, parolele, locurile de întîlnire”.


„Nu contează dacă e american, angajat al Departamentului de Stat, apartenența la Partidul Democrat. <...> Au participat la campania electorală din Rusia, au primit banișori buni pentru aceasta. Astăzi ei fac agitație, au făcut agitație pe teritoriul Republicii Belarus. Eu cred că SUA vor sări în apărarea lor. Nimic de genul acesta”.

Potrivit lui, în Belaruși sînt mulți oameni de acest gen și ei „s-au înverzit de atîțea bani”, „cine plătește, pentru acela și cîntă”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load