TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locul ascuns din Sahara, plin de cămile și crocodili (FOTO)

Locul ascuns din Sahara, plin de cămile și crocodili (FOTO)

Guelta d’Archei este o bucată de rai din inima deșertului Sahara. Guelta este o zonă umedă, tipică regiunilor deșertice, formată atunci cînd apele subterane ajung la suprafață și dau naștere la mici iazuri alimentate de rezervoare permanente.

Guelta d’Archei este situată în apropierea Platoului Ennedi, în nord-estul Ciadului. Apele sale, care sînt adăpostite de stînci înalte, reprezintă sursa zilnică de apă pentru cîteva sute de cămile. Însă locul nu este tocmai sigur pentru acestea, așa cum s-ar putea crede la prima vedere. Aici, de cîteva sute de ani, a reușit să supraviețuiască și un grup mic de crocodili de Nil care mai mereu sînt în căutarea unei noi prăzi. În afară de cămile, crocodilii se mai hrănesc și cu alge, pești.

Guelta d’Archei reprezintă una dintre ultimele colonii în care mai trăiește astăzi Crocodilul de Nil, în afara fluviului. Locul este unul steril, departe de căile bătute de oameni, însă totuși plin de viață, pentru o zonă deșertică. Atingerea acestui punct izolat din Sahara necesită o călătorie de cel puțin patru zile cu o mașină de teren din n’Djamena, capitala Ciadului. Însă, odată ajunși aici, vom descoperi un alt deșert, o altă față a Saharei, în care viața dăinuie de mii de ani.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load