COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii unui sat din Elveția, "invitați" să-și părăsească locuințele pentru 10 ani

Locuitorii unui sat din Elveția, "invitați" să-și părăsească locuințele pentru 10 ani

Locuitorii unui sat din Elveţia tocmai au aflat că trebuie să îşi părăsească pentru cel puţin zece ani casele pentru a permite distrugerea unui depozit de muniţii datînd de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

Depozitul de muniţii din Mitholz, în cantonul Berna, s-a prăbuşit parţial şi o bună parte din cei 3.500 de explozivi pe care îi găzduieşte se află acum sub stînci. Autorităţile şi-au propus să cureţe întreaga zonă, pentru a evita o nouă tragedie, precum cea din 1947, cînd nouă persoane au fost ucise în urma unei explozii. Amînată decenii la rînd, operaţiunea de curăţare este considerată o prioritate acum.

Potrivit unor experţi, riscul este inacceptabil şi operaţiunea de curăţare trebuie începută cît mai repede cu putinţă. Dar aceasta ar urma să dureze cel puţin zece ani şi necesită efectuată în lipsa locuitorilor, întrucît presupune lucrări de risc ridicat şi închiderea unor drumuri. Prin urmare, locuitorii din Mitholz au fost chemaţi la un referendum pentru a decide dacă vor sau nu să plece de acasă pentru cel puţin zece ani. Decizia va fi cunoscută pînă la 17 aprilie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load