Locuitorii din Moscova sînt preîntîmpinați să se „înarmeze” cu umbrele

Locuitorii din Moscova sînt preîntîmpinați să se „înarmeze” cu umbrele

Un expert în ornitologie din Rusia îi avertizează pe locuitorii din Moscova că ar putea fi ţinta unor posibile atacuri ale ciorilor în timpul perioadei de înmulțire, care debutează primăvara, relatează agenţia de ştiri Moskva.


Perioada de reproducere debutează de obicei la sfîrşitul lunii martie, cînd ciorile încep să-şi construiască cuiburi în copaci. Urmează un interval de 18 zile în care femela cloceşte ouăle, iar masculului îi revine sarcina să o hrănească în tot acest timp. Odată ieşiţi din ouă, puii rămîn în cuib timp de 40 de zile.


Aceasta este, totodată, şi perioada în care păsările, simţindu-se ameninţate de lumea din jur, devin deosebit de agresive şi pot ataca oamenii, atrage atenţia Vadim Mişin, directorul organizaţiei „Ornitary”, un centrul veterinar pentru reabilitarea păsărilor, singurul de acest gen din Rusia, situat în parcul Sokolniki, din Moscova.


Mişin le recomandă moscoviţilor să folosească umbrele pentru a se proteja de eventualele „raiduri” ale păsărilor. „Se întîmplă ca ciorile să-şi aleagă o «victimă», iar întregul cîrd începe imediat să o atace”, a declarat directorul „Ornitary” agenţiei Moskva.


„Dacă vezi că ciorile te atacă, ascunde-te în spatele umbrelei şi părăseşte locul în care te afli”, a adăugat Vadimi Mişin. „Din păcate, este imposibil să eviţi zonele în care îşi au cuiburile, din moment ce trăiesc atît de aproape de locurile populate cu oameni”.


Problema prezentată de Mişin nu este  nouă în viaţa moscoviţilor. De ani de zile, autorităţile încearcă să găsească noi metode pentru a determina ciorile să îşi facă cuib în afara oraşului, printre care şi folosirea unei „escadrile” de bufniţe-vulturi, potrivit The Washington Post.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load