Lavrov: SUA au cerut sfatul Rusiei în legătură cu summitul Trump-Kim din Vietnam

Lavrov: SUA au cerut sfatul Rusiei în legătură cu summitul Trump-Kim din Vietnam

Statele Unite au cerut sfatul Rusiei în legătură cu întrevederea între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, ce urmează să se desfăşoare săptămîna aceasta la Hanoi, în Vietnam, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova.


Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că discuţiile între oficiali de rang înalt de la Moscova şi Washington indică faptul că "SUA sînt pregătite să solicite punctul nostru de vedere cu privire la un anumit scenariu în legătură cu ceea ce se va întîmpla la Hanoi în cîteva zile [summitul Coreea de Nord-SUA]".


Lavrov a mai subliniat că nu există o soluţie rapidă pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea şi a propus crearea unui mecanism sixpartit de discuţii privind securitatea în nord-estul Asiei.


"Situaţia din Asia de Nord-Est nu este uşoară, în primul rînd din cauza chestiuni nucleare din Peninsula Coreeană, dar în ceea ce priveşte stabilitatea pe termen lung, obiectivul este de a crea un mecanism de pace şi securitate în regiune ", a afirmat oficialul rus.


Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întîlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load