Lavrov: Eforturile SUA de a transforma Rusia într-un stat vasal sînt sortite eşecului

Lavrov: Eforturile SUA de a transforma Rusia într-un stat vasal sînt sortite eşecului

Încercările Statelor Unite de a izola Rusia şi de a o transforma într-un stat aflat sub tutelă sînt sortite eşecului, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenţiei Tass.


"Campania Washingtonului împotriva Rusiei, care este deja o chestiune uzuală, şi-a asumat un domeniu de aplicare fără precedent. Scopul ei este de a încerca din nou să transforme Rusia într-o ţară aflată sub controlul său. Astfel de încercări sînt sortite eşecului. Izolarea Rusiei, tentativa de a provoca sacrificarea principiilor noastre şi rezolvarea problemelor SUA pe seama noastră, nu vor funcţiona", a spus Lavrov.


Şeful diplomaţiei de la Moscova susţine că Occidentul, "îngrijorat de pierderea influenţei, este disperat să îşi menţină hegemonia şi să împiedice procesul obiectiv de formare a unei noi ordini mondiale multicentrice, să restrîngă dezvoltarea unor noi centre mondiale, inclusiv Rusia".


Ministrul rus de Externe a subliniat că ţara sa s-a confruntat în mod repetat cu provocări externe, de-a lungul istoriei, "provocări pe care le-a depăşit cu succes datorită rolului activ al serviciului diplomatic rus ... şi aşa va rămîne situaţia".


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load