COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lalelele cumpărate din Amsterdam nu înfloresc

Lalelele cumpărate din Amsterdam nu înfloresc

Turiştii care vizitează piaţa plutitoare de flori (Bloemenmarkt) din Amsterdam sînt înşelaţi atunci cînd cumpără bulbi de lalele pentru că doar 1% din bulbii cumpăraţi din faimoasa piaţă vor înflori.

Aceasta informație se conține într-un studiu efectuat de autorităţile locale şi Asociaţia Regală a Crescătorilor de flori cu bulbi (KAVB), informează The Guardian.

Investigatorii au descoperit o problemă similară pe aşa-numitul bulevard al florilor Bloembollen din Lisse, un oraş din sudul Amsterdamului, unde doar 2% din bulbii cumpăraţi de pe marginea drumului principal au înflorit.

"Milioane de turişti şi excursionişti sînt înşelaţi", a declarat preşedintele KAVB, Rene le Clercq. "Laleaua este simbolul nostru naţional şi un sector important al economiei olandeze. sîntem foarte supăraţi că escrocii îi înşală pe consumatori şi prejudiciază imaginea sectorului", a adăugat Rene le Clercq.

Piaţa de flori din Amsterdam este una din atracţiile turistice ale oraşului datînd din 1862 cînd vînzătorii de flori care veneau cu barjele pe rîul Amstel şi-a ancorat ambarcaţiunile în zona 'Singel' pentru a-şi vinde marfa. În prezent, Bloemenmarkt este compusă din mai multe barje fixe cu mici sere deasupra. Comercianţii nu vînd doar bulbi de lalele ci şi de narcise, ghiocei, garoafe, violete, bujori şi orhidee.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load