La Sydney au fost înregistrate temperaturi record

La Sydney au fost înregistrate temperaturi record

Duminică poate fi considerată ziua extremelor pentru temperaturile de pe glob, fiind înregistrată o diferență de peste 100 de grade Celsius între New York, unde sînt înregistrate unele dintre cele mai scăzute temperaturi din istorie și Sydney, unde se apropie de recorduri de căldură.


În Statele Unite frigul continuă să facă ravagii, temperaturile fiind apropiate de cele de la Polul Nord. Din fericire, meteorologii anunță că duminică este ultima zi de frig extrem în SUA, mercurul din termometre începînd să urce începînd de marți.


Și mai important, în Statele Unite, vînturile încep să scadă în intensitate pe coasta de est a Americii de Nord. Duminică este a 13-a zi consecutivă în care temperaturile sub sînt îngheț pe coasta estică, cea mai lungă perioadă de frig din 1961 încoace. 


În unele părți ale SUA și Canada, temperaturile au fost prognozate să scadă sub -29C, cu vînt care face ca temperatura resimțită în timpul nopții să fie de -67C.


La polul opus, în altă parte a lumii și în cealaltă emisferă situația este exact invers. În Sydney temperatura a ajuns la 47,3 grade Celsius, cea mai ridicată din 1939 încoace.


S-au emis avertismente severe de incendiu pentru zona din jurul orașului și a fost interzisă folosirea focului în această zonă.În septembrie 2017, australienii au fost avertizați să se pregătească pentru un sezon de cald incendiar după una dintre cele mai uscate ierni înregistrate.


Peste 200 de recorduri de temperatură au fost doborîte în Australia între decembrie 2016 și februarie 2017, cu valuri de căldură, incendii și inundații pe tot parcursul sezonului de vară.


Experții au avertizat că temperaturile terestre și maritime au fost afectate de schimbările climatice, ducînd la condiții meteorologice extreme.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load