COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Strasbourg se desfășoară Forumul Mondial pentru Democrație

La Strasbourg se desfășoară Forumul Mondial pentru Democrație

În perioada 6 - 8 noiembrie la Strasbourg se desfășoară anual Forumul Mondial pentru Democrație, la care participă reprezentanți ai inteligenței, politicieni, activiști, experți și tineri din întreaga lume, inclusiv din Moldova. Anul acesta, discuțiile se concentrează pe problema democrației în era informațională.

Subiectul se datorează faptului că, în prezent, la mass-media tradițională s-au adăugat site-uri web, bloguri, rețele sociale care concurează cu ea și adesea o marginalizează. Aceste noi surse de informație permit milioanelor de oameni să facă schimb de informații printr-un singur click, fără anumite filtre și controale.

În această privință, în cadrul discuțiilor s-a vorbit în primul rînd despre siguranța și accesibilitatea informațiilor. Participanții discută în comun despre aspecte precum restabilirea încrederii populației în mass-media, libertatea de exprimare și protejarea jurnaliștilor, inteligența artificială și informația, dezinformarea și falsificarea știrilor, democrația în era digitală, verificarea faptelor și integritatea informațiilor.


Organizatorii forumului au anunțat zece laboratoare în cadrul cărora vor fi discutate soluții practice a unor probleme concrete. Vineri, 8 noiembrie, va avea loc ceremonia de înmînare a Premiului pentru inovații democratice, pe care-l va primi cea mai populară inițiativă prezentată la forum.
Evenimentul este organizat de Consiliul Europei în colaborare cu guvernul francez și alți parteneri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load