La o licitație de la Londra va fi vîndut un diamant extrem de rar întîlnit

La o licitație de la Londra va fi vîndut un diamant extrem de rar întîlnit

Un diamant transparent "rar", de mărimea unei căpşuni, care a obţinut cele mai mari scoruri în ceea ce priveşte criteriile legate de calitate, ar putea fi vîndut la un preţ record luna aceasta, în cadrul unei tranzacţii care va avea loc la casa Sotheby's din Londra.


Diamantul rotund are 102,34 carate, fiind mai mic decît un altul de 118 carate vîndut la Hong Kong în 2013 şi care deţine recordul de preţ per carat, scrie Mediafax.


Gema vîndută la Hong Kong a obţinut un preţ total de 30,6 milioane de dolari. Însă casa de licitaţii Sotheby's, care s-a ocupat şi de tranzacţia de la Hong Kong, se aşteaptă ca noua gemă, considerată rară şi de cea mai înaltă calitate în categoria sa, să stabilească un nou record de preţ per carat.


"Acea piatră vîndută la Hong Kong a obţinut 260.000 de dolari per carat, acesta fiind în prezent recordul mondial în categoria diamantelor transparente. Acesta, cu o tăietură rotundă extraordinară, va avea un preţ peste celălalt", a spus Patti Wong, preşedinte al departamentului care se ocupă de licitaţiile cu diamante la Sotheby's.


Noul diamant este singurul de peste 100 de carate care a primit cele mai mari scoruri din partea Institutului de mineralogie american (Gemological Institute of America), care a evaluat gema, a indicat casa Sotheby's. Nu se cunoaşte preţul de pornire exact al diamantului, care va face obiectul unei tranzacţii private.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load