COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Ermitaj a fost deschisă o expoziție uimitoare

La Ermitaj a fost deschisă o expoziție uimitoare

La Sankt Petersburg a început sezonul nopților albe și evident a crescut și numărul turiștilor.

Cel mai rîvnit loc de vizitat rămîne muzeul Ermitaj, care s-a pregătit în această vară cu noi expoziții captivante. Liviu Iurea ne spune ce merită văzut în Ermitaj în afară de expozițiile clasice.

" Zei, Oameni și Eroi " este primul proiect organizat de Ermitaj împreună cu Muzeul din Napoli și Parcul arheologic din Pompei.

Peste 200 de obiecte de artă, găsite sub cenușa cu care a fost acoperit orașul Pompei, îi îndeamnă pe vizitatori să facă o incursiune în timp. La expoziție pot fi admirate obiecte de cult, statui, celebrele mozaicuri romane, dar și armurile originale folosite la acea vreme de gladiatori.


Patrimoniul Muzeului Ermitaj cuprinde aproximativ 3 milioane de piese, din care 60 de mii sînt expuse permanent.

O altă expoziție, deschisă în premieră la Ermitaj, te invită la o călătorie în lumea sculpturilor ornamentale.

Primele gravuri în piatră prețioasă au apărut în mileniul IV- III înaintea erei noastre . Sigilii personale din antichitate, broșe, tabachere și alte bijuterii constituie mărturii artistice și arheologice de o valoare istorică deosebită.

Turiștii care vor să viziteze Ermitajul sînt îndemnați să își procure bilete on-line pentru a evita cozile imense care se formează zilnic în fața muzeului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load