La ce riscuri te-ai expus cînd ai folosit aplicația care te îmbătrînește

La ce riscuri te-ai expus cînd ai folosit aplicația care te îmbătrînește

Dacă și pe tine te-a împins curiozitatea să folosești o aplicație care de îmbătrînește ca să vezi cum vei arăta la bătrînețe, poate n-a fost cea mai înțeleaptă decizie.


În ultimele zile, rețelele sociale au fost pline de fotografii în care utilizatorii au împărtășit cu prietenii lor cum arată cu păr alb și riduri. Acestea au fost realizate cu ajutorul FaceApp, o aplicație care scanează fețele pentru a le face să pară mai tinere, mai bătrîne sau să pară că aparțin sexului opus. Totul pare distractiv, asta pînă afli detaliile din spatele aplicației.

Aplicație care de îmbătrînește e un produs rusesc cu mari semne de întrebare


Aplicația a fost creată în Rusia și folosește o formă de inteligență artificială pentru a modifica fețele din orice fotografie pe care le menține, în același timp, fotorealiste. Aceasta este descrierea pe care Yaroslav Goncharov o oferă aplicației. Totuși, aceasta ar fi mai mult decît atît, dacă e să iei în considerare securitatea datelor personale.


Pe scurt, aplicația ar avea acces la mult mai multe informații despre tine decît ai crede. Nu e foarte clar ce se întîmplă cu datele tale, dar cert e că politica de confidențialitate a aplicației nu e tocmai de partea ta. Astfel, odată ce bifezi că ești de acord cu aceasta, creatorii aplicației FaceApp pot face cam orice cu datele tale.

Aplicația care te îmbătrînește e amuzantă. Pînă o să scape de sub control


Aplicația FaceApp ar putea folosi fotografiile cu tine în scop comercial, pentru a-și antrena propriile sisteme de recunoaștere facială. De asemenea, informațiile despre tine ar putea ajunge și la terți. Dacă ai folosit această aplicație, i-ai dat și permisiunea să vîndă oricui datele pe care le are despre tine.


Experții în securitate cibernetică avertizează despre pericolele de care sîntem ceva mai puțin conștienți în lumea digitală. Astfel, ar fi bine să-ți protejezi imaginile cu tine în același mod în care o faci cînd vine vorba de alte informații despre tine, cum ar fi data de naștere sau codul numeric personal.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load