COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La 67 de ani, o femeie a devenit cea mai vîrstnică mămică din China

La 67 de ani, o femeie a devenit cea mai vîrstnică mămică din China

O femeie în vîrstă de 67 de ani din estul Chinei a născut o fetiţă, dînd asigurări că este cea mai vîrstnică femeie din China care a născut un copil conceput pe cale naturală, informează luni AFP.

Femeia, pe nume Tian, a născut vineri prin cezariană în provincia Shandong, a informat presa locală.

Reprezentanţii maternităţii din oraşul Zaozhuang au confirmat că o femeie în vîrstă de 67 de ani a născut în incinta spitalului, dar nu s-au putut pronunţa şi asupra condiţiilor în care aceasta a conceput copilul, deoarece Tian a contactat spitalul cînd rămăsese deja însărcinată.


“Copilul este un cadou din cer pentru amîndoi”, a declarat soţul lui Tian, în vîrstă de 68 de ani, pentru site-ul de ştiri guancha.cn.

Dacă se confirmă că micuţa a fost concepută pe cale naturală, cazul lui Tian ar stabili cu siguranţă un record mondial. Potrivit Cărţii Recordurilor, cea mai vîrstnică femeie care a născut un copil conceput în mod natural este o britanică care a născut în 1997, la vîrsta de 59 de ani.

În ceea ce priveşte naşterile cu ajutorul fertilizării in vitro, recordul mondial este deţinut de Maria del Carmen Bousada Lara, din Spania, care a născut gemeni în 2006, în apropierea vîrstei de 67 de ani, dar care a murit de cancer doi ani mai tîrziu.

Potrivit cotidianului local Jinan Times, Tian este deja mama a doi copii, dintre care un fiu născut în 1977, chiar înainte de intrarea în vigoare a politicii copilului unic, relaxată recent pentru a permite tuturor cuplurilor să aibă doi copii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load