La -50 de grade Celsius, oamenii ies din casă și merg la lucru (FOTO)

La -50 de grade Celsius, oamenii ies din casă și merg la lucru (FOTO)

Selfie-ul Anastasiei Gruzdeva, o tînără care locuiește la Iakutsk, Rusia, a devenit viral pe internet, fotografia publicată pe rețeaua socială Instagram fiind apreciată de peste 40 de mii de utilizatori din întreaga lume.

În imagine se vede că genele fetei sînt acoperite cu promoroacă. În descriere Anastasia anunță că la Iakutsk sînt -50 de grade Celsius, iar oamenii ies din casă și merg la lucru.


„Sînteți la curent că la noi sînt -50 și da, ieșim din casă, umblăm pe străzi și sîntem în viață. Acest lucru nu l-am făcut în mod special, respirînd asupra genelor, este doar drumul pînă la lucru, aproximativ 15-20 de minute de mers și gata”, a scris fata. 


Potrivit Yakutiamedia.ru, meteorologii din Iakutia au informat despre un anticiclon care a adus înghețuri anormale. Astfel, pe 16 ianurie, cea mai mică temperatură înregistrată în cartierul Oimeakonski este de -57 grade sub zero. 


Wikipedia scrie că Iakutskul este cel mai rece oraș de pe Pămînt, locurile mai reci decît acestea nefiind populate. Temperaturile medii lunare variază de la 20°C (67°F), în luna iulie pînă la -40° în ianuarie. Cele mai reci temperaturi înregistrate vreodată de pe planetă în afara Antarcticii au avut loc în bazinul rîului Yana la nord-est de Iakutsk.    Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load