Kurtz a exprimat poziția Austriei referitor la „Nord Stream 2” după întîlnirea cu Trump

Kurtz a exprimat poziția Austriei referitor la „Nord Stream 2” după întîlnirea cu Trump

Cancelarul austriac Sebastian Kurtz, după întrevederea sa cu președintele american, Donald Trump, la Washington, a declarat că Viena este interesată de o sursă sigură de energie și de intenția de a continua promovarea proiectului „Nord Stream 2”.


„El (Trump – n.r.) a declarat în mod clar că Statele Unite se opun acestui proiect, deja știm acest lucru. Sîntem în favoarea acestui proiect deoarece sîntem interesați de fiabilitatea alimentării cu energie în Austria", a declarat Kurtz într-un interviu acordat teleradiocompaniei austriece ORF.


Șeful guvernului austriac a adăugat că Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind proiectul de gazoduct.


În plus, Kurtz și-a exprimat opinia că președintele SUA, în calitate de fost om de afaceri, va putea înțelege că Viena preferă gazul rusesc în defavoarea celui american din cauza prețului mai favorabil.


„Noi avem interese diferite”, a spus cancelarul.


Cu toate acestea, el a precizat că, în opinia sa, relațiile Austriei cu Rusia nu sînt mai bune decît cu SUA, totuşi Kurtz a adăugat că Moscova, spre deosebire de Washington, este mai interesată de un dialog cu Viena.


De asemenea, cancelarul austriac și-a anunțat dorința de a menține „contacte bune" în Europa cu Estul și Occidentul, inclusiv cu marile puteri. Potrivit șefului guvernului, țara sa este orientată în mare măsură spre export, așadar, reieşind doar din interese economice, Viena este interesată să susțină un dialog cu diferite țări din întreaga lume.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load