COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kozak: S-a ajuns la un acord cu privire la acțiunile pentru soluționarea conflictului în Ucraina

Kozak: S-a ajuns la un acord cu privire la acțiunile pentru soluționarea conflictului în Ucraina

Potrivit șefului adjunct al administrației prezidențiale, la Berlin au avut loc consultări suplimentare pentru rezolvarea conflictului din estul țării Consultările de la Berlin cu privire la o soluționare în Ucraina au fost constructive și s-a ajuns la acorduri privind acțiunile reciproce ulterioare, a declarat șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, Dmitrii Kozak, la canalul de televiziune Rusia-24.

El a spus că, miercuri, Oficiul Cancelarului Federal al Germaniei a organizat consultări suplimentare privind soluționarea conflictului din estul Ucrainei. ”Aceste consultări vor oferi un impuls suplimentar pentru intensificarea negocierilor în format normand și în Grupul de contact tripartit din Minsk. Se vor da semnaluri”, a spus el. Kozak a menționat că dialogul de la Berlin a fost „constructiv”.

„Am ajuns la un acord cu privire la alte acțiuni reciproce pentru soluționarea pașnică a conflictului din Ucraina, pentru rezolvarea multor sarcini dificile care necesită rezolvare în cooperare cu reprezentanții Donbassului, reprezentanții Ucrainei în format normand”, a adăugat el.


În același timp, Kozak a amintit că deciziile specifice ar trebui luate în cadrul grupului de contact tripartit sau al formatului normand. „Acestea au fost consultări bilaterale, o evaluare a situației actuale și o privire asupra viitorului”, a explicat el.

La summitul format la Norman în Paris, în decembrie 2019, au fost luate o serie de decizii pentru rezolvarea conflictului din Donbass. Cu toate acestea, după cum au declarat miniștrii de externe ai Germaniei, Rusiei, Ucrainei și Franței la o videoconferință din 30 aprilie, aproape nimic din acordurile de la Paris nu a fost pus în aplicare. Negociatorii au solicitat părților conflictului să intensifice implementarea etapelor de soluționare și au remarcat, de asemenea, necesitatea continuării contactelor Cvartetului, recunoscînd totodată lipsa condițiilor pentru un nou summit normand.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load