COVID-19 în MOLDOVA

Kosaciov: Sîntem interesați de intensificarea totală a dialogului interparlamentar

Kosaciov: Sîntem interesați de intensificarea totală a dialogului interparlamentar

Rusia este interesată de extinderea interacțiunii interparlamentare cu Republica Moldova, deși acest dialog trece printr-o perioadă dificilă, a declarat șeful Comitetului Internațional al Consiliului Federației Ruse, Constantin Kosaciov, la întrevederea cu ambasadorul RM, Andrei Neguța.

Kosaciov a amintit că din 2008 a încetat să funcționeze Comisia interparlamentară moldo-rusă, al cărei scop este dezvoltarea cooperării între țări. "Însă membrii Consiliului Federației continuă să contacteze colegii", a menționat el. Informația despre întrevedere este postată pe site-ul postului de televiziune al Consiliului Federației "Вместе РФ", transmite ria.ru

"Noi, desigur, sîntem interesați ca dialogul interparlamentar dintre țările noastre să fie intensificat pe deplin. Desigur, acest dialog s-a confruntat și continuă să se confrunte cu momente dificile, ținînd cont de faptul că în Parlamentul Republicii Moldova există diferite puncte de vedere privind dezvoltarea cooperării parlamentare cu Rusia. Noi interacționăm activ cu acele forțe politice, în primul rind voi numi partidul și fracțiunea socialiștilor, care pledează pentru ca această colaborare să fie cît mai activă", a spus parlamentarul.


La rîndul său, Neguța a declarat că Moldova a urmărit pregătirile pentru adoptarea amendamentelor la Constituția rusă și a menționat importanța acestora. "Încercăm să preluăm ceea ce este posibil în condițiile sistemului politic din Moldova, pentru noi acest lucru este de asemenea important. Noi discutatăm și despre ce ar trebui să schimbăm în Constituția noastră", a menționat ambasadorul.

De asemenea, Neguța a vorbit despre modul în care se desfășoară pregătirile în republică pentru alegerile prezidențiale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load