Kim Jong-Un, condiţie grea pentru Donald Trump

Kim Jong-Un, condiţie grea pentru Donald Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a spus vineri într-un discurs în faţa Adunării Supreme a Poporului că va "aştepta răbdător" pînă la sfîrşitul anului ca Washington să adopte "decizii curajoase" în privinţa negocierilor, înainte de a lua o hotărîre.


Liderul de la Phenian a adăugat că relaţia sa personală cu Trump rămîne "excelentă", în pofida faptului că cel de-al doilea summit, desfăşurat la Hanoi în luna februarie, s-a încheiat brusc fără a marca realizarea de progrese în privinţa programului nuclear nord-coreean şi a suspendării regimului de sancţiuni, conform Agerpres.


"Ceea ce este necesar este ca SUA să pună capăt modului său de calcul actual şi să ne propună un nou calcul", a susţinut Kim Jong Un.


În viziunea sa, la Hanoi SUA au venit cu "planuri complet irealizabile" şi nu au fost cu adevărat "pregătite să stea faţă-în-faţă cu noi şi să rezolve problema".


"Prin acest tip de gîndire, SUA nu vor putea să ne mişte nici măcar o iotă, chiar dacă s-ar întîlni cu noi de o sută sau de mii de ori şi nu vor putea deloc să obţină ceea ce doresc", a spus liderul nord-coreean.


Kim a spus că liderii americani "cred, în mod eronat, că dacă ne presează la maximum, ne pot supune". Actuala politică americană de sancţiuni şi presiuni este, în opinia sa, "ca şi cum ai încerca să stingi un incendiu cu ulei".


Joi, preşedintele SUA a declarat că organizarea unui nou summit continuă să fie posibilă, dar a avertizat că negocierile nu se vor desfăşurat rapid.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load