Kim Jong-Un ar putea vizita o bază militară rusă ultra-securizată

Kim Jong-Un ar putea vizita o bază militară rusă ultra-securizată

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar putea să se deplaseze la baza marinei ruse din Vladivostok (ţinutul Primorie) în cadrul vizitei pe care o va întreprinde în curînd în acest oraş rusesc de pe coasta Pacificului pentru a se întîlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează luni agenţia de presă niponă Kyodo, citînd surse proprii de la Moscova, potrivit EFE, relatează și agerpres.


Conform Kyodo, Kim Chang-son, considerat a fi şeful de protocol al liderului nord-coreean, a fost văzut vizitînd diverse puncte din Vladivostok, principalul oraş al Rusiei în Orientul Îndepărtat, inclusiv facilităţi ale bazei marinei ruse.


Vladivostok găzduieşte baza Flotei ruse din Pacific, una dintre cele cinci care alcătuiesc forţele maritime ruse.


Printre alte locuri vizitate de către cel numit ‘majordomul’ lui Kim Jong-Un se numără Teatrul De Operă Şi Balet din Primorie, filială a Teatrului Mariinski din Sankt-Petersburg, Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat şi impresionantul acvariu Primorski din Vladivostok.


Kremlinul a confirmat săptămîna trecută că liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele rus Vladimir Putin se vor întîlni în zilele următoare în Rusia, în cadrul primului lor summit.


Deşi din raţiuni de securitate nu s-a precizat nici data şi nici locul acestei întîlniri, se presupune că ea va avea loc la Vladivostok, oraş-port situat la 300 km de frontiera dintre cele două ţări, unde a fost văzut Kim Chang-son. Conform Kyodo, acesta a fost văzut la Vladivostok şi în luna martie pentru presupuse pregătiri a vizitei liderului nord-coreean.


Se ştie, de asemenea, că Vladimir Putin se va afla în regiune în zilele de 26 şi 27 aprilie, cu ocazia participării la un forum dedicat noului drum al mătăsii la Beijing.


Astfel, media sud-coreene şi nipone presupun că Kim Jong-Un, care se va deplasa cu trenul său blindat în Rusia, va efectua o vizită de trei zile la Vladivostok începînd de miercuri, ziua în care Putin va oferi un banchet în onoarea sa, iar summitul bilateral va avea loc la 25 aprilie.


Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a asigurat vineri că ‘Rusia este pregătită să facă tot posibilul pentru a facilita procesul de denuclearizare a peninsulei coreene’.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load